Winkelen

Op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland heeft hele gezellige plekjes waar je lekker langs de winkels kunt struinen en als je daar mee klaar bent even lekker een terrasje kan pakken en het winkelend publiek kunt bekijken.

Zierikzee is wel de bekendste plaats voor winkelen, maar ook Renesse en Burgh-Haamstede doen niet onder met hun gezelligheid en verscheidenheid aan winkels.

Ook zijn er weekmarkten en zijn er markten die een speciaal thema hebben.

Zierikzee

Zierikzee is een échte havenstad en heeft een rijke historie. Veel daarvan is nu nog te zien. Zo zijn er meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad te bewonderen! Daarnaast heeft Zierikzee een prachtige haven waar je goed zicht op hebt vanaf een terras, kan je goed shoppen in de lokale boetiekjes en kan je genieten van een prachtige stadswandeling.

Met ruim 500 monumenten is Zierikzee een échte monumentenstad. Neem bijvoorbeeld het Gravesteen, Burgerweeshuis, de Dikke Toren en de Lutherse Kerk. Ook zijn er in veel monumenten winkels te vinden. Kleine, lokale boetiekjes die de stad sfeervol, charmant en uniek maken.

Naast de monumenten zijn er nóg meer leuke bezienswaardigheden die je bezoek aan Zierikzee extra leuk maken. Zo is de haven een goede plek om tot rust te komen. De vele monumenten, bezienswaardigheden en unieke sferen maken Zierikzee de ideale stad voor een stedentrip.

Renesse

Weinig dorpen liggen zo mooi als Renesse. Vlakbij de duinen en bijzondere natuurgebieden. En meer dan 17 kilometer schoon, breed strand. Het is dan ook logisch dat het een populaire vakantiebestemming is. Je kunt je in en rond Renesse prima een dagje vermaken. Lekker wandelen, naar strand of een terrasje pakken. En dan is er ook nog volop vermaak voor de kinderen.

Renesse is een familiebadplaats. Met zijn toeristische markten, muziekfestivals, straattheater, 'Fris party's' voor de jeugd en wandeltochten in het donker is er genoeg te beleven.

Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede; een geliefd dorp onder toeristen gelegen op de kop van Schouwen. De kern van dit dorp bestaat eigenlijk uit twee dorpen: Haamstede en Burgh. De natuur in combinatie met de gezellige dorpskern maakt Burgh-Haamstede ideaal om te bezoeken.

In Burgh-Haamstede vind je verschillende monumenten. De Plompe Toren bijvoorbeeld! Deze toren is een overblijfsel van het dorp Koudekerke dat ooit op Schouwen lag en is gratis te beklimmen! In de verte zie je zelfs vaak zeehondjes op de zandbank liggen. Of breng een bezoek aan Bewaerschole, hét karakteristieke gebouw aan de Weststraat in Burgh-Haamstede. Ook Slot Haamstede is een indrukwekkend monument, dat afstamt uit de 13e eeuw.

Ook keert jaarlijks de Burghse dag terug. Een dag die je echt moet beleven met een gezellige markt en ringsteken in traditionele klederdracht.

Brouwershaven

Brouwershaven, in de volksmond Brouw, ligt pal aan het Grevelingenmeer. Het is een populaire bestemming bij watersporters, in de zomer ligt de jachthaven steevast vol. De plaats is een van de beschermde stads- en dorpsgezichten van Zeeland.
Rond 1285 werd Brouwershaven gesticht als nieuwe haven voor Brijdorpe, waarvan de haven verzand was. Brouw kreeg in 1403 stadsrechten. In tegenstelling van wat velen denken heeft Schouwen-Duiveland dus niet één, maar twee steden.

In de zomermaanden is er in Brouwershaven een weekmarkt en één keer per jaar is er de Brouwse dag. Eén grote feestdag met een toeristenmarkt, antieke voertuigen en de muziek play-in waar vele muzikanten het hele jaar naar uitkijken.

Zon, Zee & Strand

Winkelen

Natuur

Cultuur