Zon, Zee & Strand

... en wat je er allemaal mee kan doen

Schouwen-Duiveland is aan alle kanten omsingeld door water. 

De Noordzee, Grevelingenmeer en Oosterschelde zijn ook bij uitstek geschikt voor de meest uiteenlopende watersporten, maar er kan natuurlijk ook lekker op de stranden worden gelegen om bruin te bakken. Dat kan al op het 21 km strekkende Noordzeestrand.

Maar voor de wat actievere vakanties kan er worden gevist, gesurft, gezeild, gedoken, gesubt, en ga zo maar door.

Noordzeestranden

21 km lange stranden. Wat kan je nog meer wensen. Alleen is niet ieder strand voor iedereen weggelegd.

Zo is het strand op de Brouwersdam een strand wat meer geschikt is voor de wat actieve vakanties. Omdat het strand hier erg breed is kan hier met een buggy op grote snelheid achter een vlieger over het strand worden getrokken. Ook is dit strand bij uitstek geschikt voor Kiters.

Het strand bij Westerschouwen en Burgh-Haamstede is weer een rustiger strand. Ideaal voor families en vooral voor kleine kindjes. Bij eb komen er allemaal kleine poeltjes te voorschijn waar naar harte lust garnalen kunnen worden gevangen.

Van windsurfen tot suppen

Langs de Brouwersdam en op het Grevelingenmeer kan je naar hartenlust Kiten en Windsurfen, maar ook langs de Grevelingendam is dit allemaal mogelijk. Het maakt niet uit over welke dam je het eiland komt oprijden... de vliegers en zeilen zie je overal op het water.

Op de Brouwersdam bij Brouwersdam (ja echt; zo heet dat bedrijf) kan je diverse watersporten uitproberen en worden er ook diverse events georganiseerd. Ook kan je hier voor allerlei watersporten de uitrusting huren.

Suppen is trouwens iets redelijk nieuws. Op een grote surfplank ga je staan en met een peddel beweeg je jezelf voort. Vanaf ieder strandje op het Grevelingenmeer kan je zo gaan suppen, maar ook het kanaal even buiten Den Osse is hiervoor geschikt. Vanaf al deze plekken kan je natuurlijk ook lekker "ouderwets" kanoën of kajakken. 

Zeilen op het Grevelingenmeer

Zeilen op het grootste zoutwatermeer van Europa. Dat is toch heerlijk. Vanaf iedere haven gelegen aan het Grevelingenmeer kan je genieten van dit wonderschone meer.... en zeehonden spotten.

Ook kan je aanleggen bij de diverse eilanden in het Grevelingenmeer om daar even van een lekkere lunch te genieten of om in alle rust rond te wandelen.

Zelf geen zeilboot? Geen probleem! In bijna iedere haven kunnen zeilboten worden gehuurd.

Zeehonden spotten

Tijdens een wandeling over het strand of een dagje zeilen op het Grevelingenmeer kom je ze bijna gegarandeerd tegen. Zeehonden.

In het Grevelingenmeer leven bijvoorbeeld ruim 100 zeehonden. Dit zijn voornamelijk de gewone zeehond, maar ook kom je de grijze zeehond tegen.

Ook aan de Noordzee of op het werkeiland Neeltje Jans zie je geregeld nieuwsgierige kopjes boven water komen van deze leuke dieren.

Duiken

Zeg je duiken in Nederland dan zeg je automatisch Den Osse. DE duikstek van het eiland waar dagelijks wordt gedoken en je het wonderschone onderwaterleven van grootste zoutwatermeer van Europa kunt ontdekken. En als je dan bent uitgedoken kan je even lekker bijkomen met een kopje koffie of een overheerlijke maaltijd bij Even Pause.

Maar ook bij Scharendijke en Dreischor kan je zo vanaf de kant het water inlopen en naar harte lust de onderwaterwereld aanschouwen. 

Geen ervaring met duiken? Geen probleem. Er zijn verschillende duikscholen die u het zo kunnen bijbrengen.

Naaktstranden

Ja, ook die hebben we op het eiland. Zo zijn er 3 officiële naaktstranden en 1 gemixte zone. 

De 3 naaktstranden zijn bij Renesse, Nieuw Haamstede en op de Neeltje Jans. De gemixte zone is op de dijk bij de Schelphoek.

Let wel op. Pottenkijkers en sekstoerisme worden absoluut niet op prijs gesteld!

Zon, Zee & Strand

Winkelen

Natuur

Cultuur